Şifa ve gençlik için zeytin tüketin

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinde ve yapraklarında bulunan 'oleuropein' doğal maddesi kansere karşı yapılan ilaçlarda kullanılıyor. Bu madde aynı zamanda hücre yenileyerek yaşlanmayı geciktiriyor. Tabletleri antibiyotik niyetine satılıyor

Sofrada zeytin olsa da olur olmasa da... diyenlerdenseniz bir kez daha düşünün. Beslenme ve tüketilen gıdalar üzerine doğru bilgi almak isteyenlerin internet adresi Sağlıklı Beslenme Platformu'nda yer alan, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Gezerel'in yazısı, zeytinin bilmediğimiz pek çok faydasını gözler önüne serdi.

60 KAPSÜLÜ 30 DOLAR

Türkiye'de tüketimi düşük olan zeytinin başta ABD olmak üzere birçok gelişmiş ülkede kansere karşı yapılan ilaçlarda kullanılan, 'oleuropein' zengini bir besin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gezerel, şu ifadelere yer verdi: "Zeytinde ve yapraklarında bulunan 'oleuropein' adlı doğal madde özel bir ayrıştırma yöntemiyle tablet haline getiriliyor. Hücreleri yenileme özelliğiyle yaşlanmanın etkilerini geciktiriyor. Batı ülkelerinde zeytinden yapılan tablet şeklindeki ilaçlar antibiyotik gibi satılıyor. Öte yandan zeytinin, kansere karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu 3 yıl kadar önce yapılan araştırmalardan sonra ortaya çıktı. Bugün ABD'de zeytinden yapılan kanser ilacının 60 kapsülü 30 dolara satılıyor.

VİTAMİNCE DE ZENGİN

Zeytinde kansere karşı etkili birçok maddenin yanı sıra A, D, E ve K vitaminleri de bulunuyor. Sindirim bozuklukları, safra kesesi hastalıkları ve safra kesesi taşında, özellikle bağırsak kanseri ve kalp rahatsızlıklarında da büyük yararlar var."

SALAMURA TÜKETMEYİN

Liveks Zeytin ve Zeytinyağları'ndan Tolga Pelvan da , zeytinin salamura şeklinde tüketilmesinin 'oleuropen' maddesinde azalmaya yol açtığına dikkat çekti: "Oleuropein maddesinin nimetlerinden maksimum fayda almak için, yemeklerimizde kullandığımız bitkisel yağlar yerine mümkün olduğu kadar 'sızma zeytinyağı'nı tercih etmelisiniz. Gün içinde tükettiğiniz çay /kahveyi birer fincan azaltıp, bunun yerine sabah ve akşam birer fincan 'zeytin yaprağı çayı' tüketebilirsiniz" tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber